Berichten

Berichten (posts) worden meestal gebruikt als de plek waar nieuwsberichten, blogberichten, voortgangsberichten etc. worden geplaatst. Dit is het meest dynamische deel van de site. Hoe meer reuring hier gemaakt wordt hoe beter de zoekmachines u weten te vinden. Dit is ook het deel van de site dat u het meeste zult gebruiken.

bb-berichten

De menubalk

De menubalk, onder de titel van de post, kent twee horizontale balken. Is maar één balk zichtbaar, druk dan op het meest rechter ikoontje en de onderste balk wordt ook zichtbaar. Hierin staan wat extra editknoppen en vooral ook de HTML tags in een lijstje; ‘Notatie’, ‘Paragraaf’, ‘Adres’, etc.

HTML tags

Maak bij voorkeur gebruik van de standaard HTML tags. Dit zorgt ervoor dat het uiterlijk van de site zo goed mogelijk gescheiden blijft van de inhoud. HTML tags kunnen gemakkelijk sitebreed gestyled en ge-restyled worden zonder dat iedere pagina onderhoud eist. Alle ‘Koptekst 1’ tags kunnen zo bijvoorbeeld met één wijziging in de CSS (Stylsheet) voorkleur en/of grootte en/of lettertype veranderen.

Links

Door een stukje tekst te selecteren in de editor en vervolgens op het link-knopje (de schakeltjes) te klikken kun je aan die tekst een link toevoegen.

bb-link-invoegen

Vul dan de volledige URL in (inclusief http://) en klik op de knop rechtsonder “Link toevoegen”. Bijvoorbeeld http://bureaubrinkhuis.nl/

Ook is het mogelijk om in het dialoogscherm ‘Link invoegen/bewerken’ te kiezen voor het maken van een link naar een bestaand bericht of een bestaande pagina. In een uit te klappen lijstje verschijnen alle pagina’s en links van de huidige site. Deze pagina’s en berichten kunnen deze als doel voor link gekozen worden.

bb-links

 

Email-links zien er iets anders uit. De url in de dialoogbox moet dan beginnen met ‘mailto:’. Een mailto-link ziet er dan in de url-regel zo uit: mailto:naam@plek.nl

bb-mailto-link

Anchor links

Een plek binnen een tekst waar naar gelinkt kan worden heet een “anchor”. Een links naar zo’n plek heet een “Anchor link”.

Gerbuik je de special plugin “Better Anchor Links” dan geldt:

Als je op een pagina een index bovenaan wilt, dan kan dat gerealiseerd worden door de code [mwm-aal-display] te plaatsen. De plugin die dit regelt heeft vele instellingen die in goed overleg moeten worden gekozen.

Media direct toevoegen

Boven aan het tekstinvoerveld staat de knop “Media toevoegen”

Hier kun  klikken om een plaatje of een ander document toe te voegen. Plaatjes worden direct in de tekst ingevoegd en andere documenten verschijnen als link in de pagina.

 

3 thoughts on “Berichten

  1. trumpetto Bericht auteur

    Plaatje dialoogbox LINKS toevoegen. Beter uitleggen hoe interne links worden gemaakt binnen de site.

  2. trumpetto Bericht auteur

    Pagina verder opsplitsen en menu aan zijkant maken met alle items van de WordPress handleiding.
    Ook op eerste pagina een uitgebreid menu maken om direct naar de juiste plek te kunnen gaan.

Reacties plaatsen niet mogelijk.